Böbe rebuild

Elkészültek Böbe új fa alkatrészei, új padot, svertet, kormányrudakat és fartükör borítást készítettem neki vörösfenyőből. Most még azt várom, hogy melegedjen kicsit az idő és tudjak lakkozni a műhelyben, mert ott ilyenkor nincs 15 fok, nem köt az epoxi rendesen. 🙂 Az ülőlapot ki kellett marni középen, ezért került oda az a kis bumszli erősítésnek, illetve arra lesz rögzítve a kompasz. A svert lapja nyír rétegeltből van, egy réteg üvegszövettel laminálva, na ennek a munkának is voltak tanulságai. 🙂

DSC00356A fartükör becsiszolása sem volt egyszerű, elég összetett forma, még a fülemből is fapor jött a sok szalagcsiszolós munka után, de egész elfogadható lett. Ezek a farészek kapni fognak 2-3 réteg epoxi alapú színtelen lakkot, és mennek vissza a hajóba. Mivel a test utángyártott és vannak pontatlanságok ezért nem minden lyuk esik oda ahol gyárilag volt, ezzel nem tudok mit kezdeni, de a hajózást nem befolyásolja csak esztétikai probléma.

A fa részeket az elejétől a végéig itthon csináltam, szélezetlen deszkából, vágtam, gyalultam csiszoltam. Szuper hogy már nem kell elvinnem ilyesmit más műhelybe, szinte mindent meg tudok oldani házilag.

DSC00357

Kategória: Boating, Woodworking | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük